AHMET ÖLÇER İL TEMSİLCİSİ OLDU

Okuduğunuz haber
CİNSEL İSTİSMAR SONRASI TARİKATTAN AYRILDILAR

CHP, PARASIZ EĞİTİM İSTEDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    CİNSEL İSTİSMAR SONRASI TARİKATTAN AYRILDILAR

CİNSEL İSTİSMAR SONRASI TARİKATTAN AYRILDILAR

Çorum’da Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyüp Fatih Ş. (58)’nin tutuklanmasının ardından müritleri  dernek üyeliklerinden ayrıldı.

GÜNDEM      03 Eylül 2020 - 16:09     0

CİNSEL İSTİSMAR SONRASI TARİKATTAN AYRILDILAR

 

 

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alınan Fatih Nurullah takma adlı Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyüp Fatih Ş. (58)’nin sevk edildiği mahkemece çocuğa cinsel istismar suçu iddiasıyla tutuklanmasının ardından Çorum’da da Nurani Der Çorum sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bugün kamuoyu gündemine düşen ses kayıtları ve haberlerden dolayı Dernek üyelerimizin ortak kararı doğrultusunda Gülzari Mualla Vakfı ve Fatih Efendi ile ilgili görevlerimizden ve dernek faaliyetlerimizden ayrılma kararı aldık. Bizi tanıyanların bilgisine sunar; durumumuzu anlayışla karşılayarak yorum yapmamalarını rica ederiz.” denildi.

Öte yandan Uşşaki Vakfı da zanlı hakkında ağır ifadeler kullanıp kendileriyle bir bağının olmadığını yazılı bir açıklamayla duyurdu. Vakıf tarafından yapılan yazılı açıklamada Fatih Nurullah’ın kendileriyle bağının olmadığı vurgulandı.

UŞŞAKİ TARİKATININ ÇORUM BAĞLANTISI

Uşşaki tarikatında İbrahim İpek Çorumi'nin hizmetine giren Fatih Nurullah, 2000 yılında muradına erer. Ölümünden önce İbrahim İpek Çorumi, Halveti Uşşaki tarikatının icazetini ve tüm yetkisini ona devreder. Uşşaki Tarikatı şeyhi olan Fatih Nurullah, Nurani isimli bir televizyon kanalı kurar. Bu kanal üzerinden Uşşaki zikir ayinlerini de yayınlatan Fatih Nurullah, oradaki sohbetlerinde gündeme oturan açıklamalar yapmıştı. 

Uşşaki tarikatı Halveti Tarikatı'nın bir kolu. Merkezleri İstanbul Kasımpaşa'da. Uşşaki tarikatı 'İpek Yolu' olarak da anılıyor. Bunun sebebi tarikatın önemli isimlerinden olan İbrahim İpek Çorumi'nin etkisi. Fatih Nurullah da Uşşaki tarikatını ondan devraldı. 

ÇORUM’DA STATTA ZİKİR YAPTILAR

Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah, düzenlediği büyük zikir törenleriyle biliniyor. Bu zikir törenlerine 'Devran' adını veriyor. Törenlerin merkezi Çorum ve Bolu. 2014 yılında Çorum’da bir stadda yaptığı zikir töreni ile gündem oldu. İlk kez bir statta böylesine büyük bir zikir ayini gerçekleşmişti. Tarikatını popülerleştirme adına adımlar atan Fatih Nurullah, müridlerine 'Çanakkale Türküsü' ile zikir  çektirmişti. 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ