Çorum Baro'su: 'Medeni Kanun'dan vazgeçmeyeceğiz

Okuduğunuz haber
“ENGELLER HAYATIN RİTMİNİ YAKALAMAYA ENGEL OLMAZ”

Dodurga belediye başkanı Aydın, 53 yaşında aşı oldu

Anasayfa   /    Gündem    /    “Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olmaz”

“Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olmaz”

Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Şaban Kabakçı, “Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olmaz” dedi.

GÜNDEM      18 Subat 2021 - 12:55     0

“Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olmaz”

 

Altı Nokta Körler Derneği’nin 10 bine aşkın üyesi olduğuna değinen Şaban Kabakçı, “Görme engellilerin toplumsal alanda diğer bireylerle eşit haklara sahip olabilmesini hedefleyen derneğimiz 1950 yılından bu yana 33 ilde yer alan şubeleri ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çorum şubesi Altı Nokta Körler Derneği olarak kardeşlerimizin her daim yanındayız ve destekçileriyiz. Bizlere her konuda destek veren sivil toplum örgütleri engellilerle devlet arasında ciddi bir köprüdür. Altı nokta körler derneği de bu köprülerin en önemlilerinden biridir. Bu nedenle tüm görme engelli bireyleri eşitlik adına bu köprüde toplanmaya davet ediyoruz. Görme yetisini tamamen kaybeden olarak algılanmasın kısmı gören, bir gözünü kaybeden, %45 gören, %90 görmeyen olarak bu gruba giren bireylerdir. Görmüyor deyip hiç bir şey yapamaz gözüyle bakılıyor ama yolda kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan yürüyen, temel ihtiyaçlarını karşılayan, çalışma hayatında olan hatta hiç görmeyip kamuda çalışan veya özel sektörde çalışan birçok kardeşimiz var” dedi.

Başkan Şaban Kabakçı, “Engelli bireyler hiçbir zaman işverenin tercihi olmuyor bunun için devletin çeşitli teşvikleri olsa da işverene ya bu anlatılmıyor ya da işveren bunu anlamak istemiyor. Kamuda %3 engelli çalıştırma zorunluluğu var ama bu kadrolar dolmak üzere. Daha çok istihdam alanı açılması tüm bireylerimizin her zaman isteğidir. Biz dernek olarak istihdam, eğitim, sosyal haklar konusunda görme engellilerin sorunlarına çözüm yolları aramak ve önerileri sunmak için demokratik yollarla mücadele veriyoruz. Bu mücadele yolunda tüm görme engelli bireyleri desteğe çağırıyoruz derneğimize sadece görme engelli bireyler üye olabiliyor ama gönüllü üyelerimizi de her daim derneğimize bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ